Despre condițiile și serviciile medicale din Gorj. De vorbă cu medicul Bogdan Niculescu

Despre condițiile și serviciile medicale din Gorj. De vorbă cu medicul Bogdan Niculescu

Bogdan Niculescu, medic primar ortoped, este unul dintre cei mai cunoscuți specialiști din domeniul medical care activează în județul Gorj. Este șeful secției Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu și se încadrează în categoria medicilor care nu greșesc decât foarte rar sau deloc. Abordarea perfectă a părinților, încă din clasele primare, l-a determinat să ia decizia de a merge la Facultatea de Medicină. Acum, după mai bine de treizeci de ani, se bucură de reușite remarcabile în domeniul medical, unele în premieră pentru Gorj.

Încă din perioada studenției, a considerat că un student la medicină nu are voie să termine facultatea cu medii mici, pentru că pacienții merită tratament de nota zece. După încheierea studiilor într-unul dintre cele mai importante orașe universitare din țară, Timișoara, a urmat rezidențiatul în Ortopedie, la o clinică importantă, cu profesori de mare valoare. A ales să vină în Gorj și pentru a fi aproape de soția sa, în primii ani la Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești, apoi la Spitalul Județean.

„În România trebuie să fii mai mult decât medic”

A învățat cum să îmbine partea medicală cu partea de management de la managerul spitalului din Târgu-Cărbunești: „am ajuns la concluzia că în Râmânia trebuie să fii mai mult decât medic; pe lângă faptul că trebuie să te ocupi de pacienți, trebuie să te ocupi și de partea de administrare, de organizare, pentru că sistemul medical este, pentru moment, într-o derivă destul de mare”. Astfel, nemulțumit de aspectul secției în care activa la Târgu-Jiu, a făcut primii pași pentru a o reabilita, pentru a crea condiții decente în spațiile hoteliere și în blocul operator. Cu sprijinul unor prieteni, cu sponsorizări, a început modernizarea: prima dată cu linoleum antibacterian și tot ce ține de dotările din spațiul hotelier, apoi în cele trei săli de operații, în care, în prezent, se asigură un nivel foarte sigur pentru efectuarea intervențiilor de tip ortopedic, cu sterilitate maximă.

O zi de lucru obișnuită pentru Bogdan începe cu activitatea de la Spitalul Județean. În timpul care îi rămâne după ce își încheie munca de la spital, predă la Universitatea „Constantin Brâncuși” și se ocupă de pacienții care solicită servicii medicale la clinicile private cărora le-a pus bazele în Târgu-Jiu. Împreună cu alți medici, oferă posibilitatea ca oamenii să beneficieze de servicii medicale private pentru care, până nu demult, mergeau în alte orașe: examene RMN, inclusiv RMN cardiac, achiziții de imagini la o rezoluție foarte bună, angio RMN – investigația vaselor de sânge pe membre inferioare, superioare sau aortice, servicii de oftalmologie și de diagnoză. Ca o premieră în județ, fiecare pacient poate verifica online, cu un username și o parolă, imaginile și rezultatul propriei investigații.

Împreună cu dr. Bogdan Niculescu, am realizat un material video despre condițiile și serviciile medicale. Mergem împreună în secția de stat și în clinicile private.

    Adaugă un comentariu
    Abonează-te pentru a fi la curent cu cele mai noi recomandări!