Coloana fără Sfârșit

Coloana fără Sfârșit

Coloana fără Sfârșit, cunoscută drept Coloana Infinitului, se află la intrarea în municipiul Târgu-Jiu dinspre Râmnicu-Vâlcea, în Parcul Coloanei fără Sfârșit. Monumentul poate fi văzut din stradă.

Coloana se află în zona centrală și domină împrejurimile prin înălțimea sa. Monumentul este realizat dintr-o succesiune de 15 module din fontă alămită, iar la capete sunt alte două jumătăți de modul. Se pare că numărul modulelor nu a fost stabilit la întâmplare, ci indică anul când țara noastră a intrat în Primul Război Mondial.

Lucrarea cu înălțimea de 29,35 metri face trimitere la brazii funerari aflați în cimitirele din zonă și arată recunoștința față de soldații care au căzut la datorie în timpul luptelor din Primul Război Mondial.

Denumirea inițială a acestui monument a fost Coloana Recunoștinței fără Sfârșit, iar proiectul a avut la bază alte câteva coloane mai mici sculptate în lemn de către Brâncuși. Artistul a considerat, însă, faptul că numai o coloană din metal, de mari dimensiuni, va atinge perfecțiunea definitivă.

Coloana este înconjurată de spațiu verde. Aleile parcului sunt mărginite de arbuști și există bănci unde te poți relaxa.

Nume locație: Coloana fără Sfârșit

Adresă locație: Calea Eroilor 94, Parcul Coloana fără sfârșit

Telefon: n/a

    Adaugă un comentariu
    Abonează-te pentru a fi la curent cu cele mai noi recomandări!